Wpisz i naciśnij enter

Ako si vybrať topánky a kabelku k šatám? Musia mať rovnakú farbu?

Ako si vybrať topánky a kabelku k šatám? Musia mať rovnakú farbu?

Doplnky k šatám sú dôležitým prvkom štylizácií – od nich závisí ich výsledný charakter. Donedávna sa verilo, že topánky a kabelka v rovnakej farbe ako outfit sú tým najlepším riešením. Na akej zásade ich dnes vyberáme? O tom v článku, v ktorom Vám predstavíme pravidlá kombinovania topánok a kabeliek so šatami.

Ako si vybrať topánky a kabelku k šatám?

Módne doplnky sú základom každej štylizácie. V outfitoch so šatami v hlavnej úlohe sú najdôležitejšie šikovne zvolené topánky a kabelka. Ako zladiť topánky so šatami? Pri výbere topánok k šatám by sme mali v prvom rade venovať pozornosť príležitosti, štýlu kreácie a jej dĺžke - najdôležitejšie je, aby štylizácia zapadala do charakteru podujatia, aby bola zachovaná v jednej konvencii a zdôrazňovala prednosti našej postavy.

Pri výbere kabelky sa tiež oplatí pamätať na niekoľko jednoduchých pravidiel. V prvom rade, keď idete na párty, siahnite po malých dámskych kabelkách, ktoré sú praktické a svojou veľkosťou neprevyšujú kreáciu. Dokonalá bude klasická listová kabelka alebo malá kabelka na ozdobnej retiazke. Strieborné alebo zlaté kovanie dodá nádych štýlu. Pútavé textúry vyzerajú skvele v kombinácii s hladkými kreáciami. Ak si plánujeme obliecť vzorované šaty, bude k nim najlepšia striedma kabelka v tlmenej farbe.

Kombinovanie farieb topánok a kabeliek

Pri výbere topánok a kabelky je dôležité, aby farby navzájom príliš nekontrastovali. Najlepším efektom bude kombinácia príslušenstva podobnej farby. Takáto kombinácia dokonale zapadá do myšlienky štylizácií total look, teda založeného na jednej farbe vo viacerých odtieňoch. K telovým šatám môžeme napríklad zladiť trochu tmavšie lodičky a kabelku v svetlom odtieni hnedej. Ležérne štylizácie nám dávajú trochu viac slobody. V ich prípade si namiesto vysokých podpätkov k šatám môžeme vybrať napríklad lordsy, mokasíny alebo dámske chelsea topánky a kabelku - v dvoch rôznych farbách. Pri ich kombinovaní pomôže farebné koliesko. Bezpečné sú aj univerzálne odtiene ako čierna, béžová či hnedá, ktoré sa hodia prakticky ku všetkému.

Musia byť topánky a kabelka rovnakej farby?

Roky platilo pravidlo, podľa ktorého by sa topánky a kabelka vybraná k šatám mali držať v rovnakej farbe. V súčasnosti štylisti radia vyhnúť sa tejto potenciálne nudnej kombinácii a dopriať si trochu viac voľnosti. Neznamená to však, že topánky a kabelka k sebe nemusia vôbec pasovať – dôležité je byť dôsledným pri kombinovaní doplnkov s outfitom.

Je dobré, ak sú topánky aj kabelka z rovnakého materiálu - velúrové lodičky a velúrová kabelka tvoria dokonalú dvojicu. Rovnako ako oba doplnky vyrobené z lícovej kože. Dobre poslúžia aj doplnky s rovnakou textúrou, napríklad lakované alebo s motívom hadej kože. Zladiť topánky a kabelku (v dvoch rôznych farbách alebo odtieňoch jednej farby) sa odporúča aj z hľadiska farebných akcentov objavujúcich sa na šatách. 

Čoho sa vyvarovať pri výbere topánok a kabelky k šatám?

Mnohé ženy môžu mať problém vybrať si tie správne doplnky k šatám. V prvom rade sa vyhnite tomu, aby ste so sebou zostavili doplnky s rôznou estetikou. Pri výbere boho čižiem so strapcami na inú príležitosť nechajme kabelku s kovovým leskom. Podobne - topánky s hadím vzorom nebudú pasovať do malej pletenej kabelky. Trblietavé topánky s flitrovou kabelkou? To je priveľa. Oko má upútať len jeden z doplnkov – topánky alebo kabelka. Jemné vysoké podpätky dokonale vyvážia zdobenú kabelku – a naopak, k nápadným topánkam zvoľte jednoduchú kabelku. Najdôležitejšie je zachovať štylistickú konzistentnosť. Samotné farby sú menej dôležité.

Topánky a kabelka k šatám – návrhy na štylizácie

Toľko teórie – čas na prax. Ako skombinovať topánky a kabelky do zaujímavých setov so šatami? Béžové šaty skvele doplnia svetlohnedé dámske lodičky. Zladiť ich môžeme s kabelkou v pieskovom odtieni, tlmenej zelenej alebo teplejšom odtieni žltej. Skvelé budú aj púdrové ružové a modré. Červené šaty vyzerajú skvele so zlatými vysokými podpätkami – k takémuto kompletu si vyberme kabelku so zlatými detailmi, napríklad s retiazkou, prackou alebo zipsom. Bordové lakované vysoké lodičky vyzerajú v kombinácii s bielymi šatami mimoriadne krásne - celé to bude korunovať minimalistická formálna kabelka v svetlejšom odtieni červenej. K červeným šatám naopak odporúčame biele vysoké lodičky a čiernu kabelku. 

Ku grafitovým šatám budú perfektné fuksiové topánky, ku ktorým doladíme jemnejšiu púdrovú kabelku. Zelené šaty zas vytvoria skvelé duo s béžovými topánkami. Skvele sa k nim bude hodiť kontrastná, tmavomodrá mini kabelka. K čiernym šatám môžeme zvoliť strieborné lodičky a tomu zodpovedajúcu, jemne lesklú kabelku so strieborným uchom.

Dôležité ceremónie si vyžadujú vhodný outfit, a preto by sa každá žena – oblečená počas nich v šatách – chcela odprezentovať fenomenálne. Módne doplnky - topánky a kabelky z kolekcie Wojas, Vám umožnia vytvoriť vydarené štylizácie s krásnym outfitom!

Total look - vytvorte si ten najlepší outfit s topánkami Wojas
Poprzedni
Total look - vytvorte si ten najlepší outfit s topánkami Wojas
Aké pánske zimné topánky vybrať? Pozrite si najzaujímavejšie modely na zimu
Następny
Aké pánske zimné topánky vybrať? Pozrite si najzaujímavejšie modely na zimu