Wpisz i naciśnij enter

Ako vyčistiť biele kožené topánky? Návod krok za krokom

ako vyčistiť biele kožené topánky

Biele kožené topánky sú mimoriadne štýlové a univerzálne. Hodia sa k väčšine prvkov šatníka a krásne dopĺňajú naše outfity. Bohužiaľ sú tiež náchylné na znečistenie a udržanie ich v čistote môže predstavovať výzvu. Čistenie bielej obuvi vyžaduje vhodné techniky a prostriedky. V dnešnom článku predstavujeme profesionálny sprievodca, vďaka ktorému bez námahy postaráte o stav svojich topánok.

Ako vyčistiť biele kožené topánky – využívajte overené metódy

Biele kožené topánky, dámske aj pánske, vyberáme kvôli ich krásnej prezentácii a veľkým možnostiam štylizácie. Avšak udržanie ich v čistote bude od nás vyžadovať väčšie zapojenie než v prípade tmavej obuvi. Biele topánky sú obzvlášť náchylné na prach a znečistenia, preto je tak dôležité ich pravidelné čistenie.

Hoci vás môže lákať myšlienka čistenia bielych kožených topánok s využitím práčky, dôrazne to neodporúčame. Vysoká teplota a odstreďovanie môžu spôsobiť, že koža popraská alebo sa poškodí. Preto nezabudnite, že biele topánky vždy čiste ručne, s využitím špeciálnych prípravkov.

Skvelým riešením, vďaka ktorému rýchlo odstránite z topánok jemné znečistenia, budú vlhčené utierky na čistenie a ošetrovanie kože. Najlepšie je mať ich vždy po ruke!

Krok prvý: pripravte topánky na vlastné čistenie

Na začiatku vždy treba odstrániť z obuvi voľný prach a znečistenia. Využite na to suchú handričku alebo kefku. Pokiaľ možno, vykonajte tento krok, keď je špina čerstvá a neusadila sa príliš hlboko v štruktúre topánky.

Krok druhý: ako vyčistiť biele kožené topánky, keď je znečistenie väčšie

Svetlé topánky sa špinia často a rýchlo, a v mnohých situáciách môže byť potrebné ich dôkladnejšie čistenie. V tomto prípade môžete siahnuť po handričke jemne navlhčenej vodou alebo využiť profesionálne prípravky.

Pri hladkej koži sa dokonale osvedčí odstraňovač, ktorý nájdete v obchode Wojas. V prípade bielych topánok z semišu alebo nubuku môžete využiť špeciálnu čistiacu penu. Jemne pretrieť topánky handričkou a pamätajte, aby ste nepôsobili nadmerné premoknutie kože.

Ak máte biele kožené topánky pánske alebo dámske typu sneakers, určite sa zásobte na Solo Cleaner, teda odstraňovač na svetlé podrážky. Vďaka nemu bez problému vyčistíte tento prvok obuvi, ktorý má priamy kontakt s podložkou, a preto je vystavený oveľa silnejšiemu znečisteniu.

Pozrite si aj náš článok, v ktorom radíme, ako čistiť kožené topánky každého druhu.

Krok tretí: nechajte topánky vyschnúť

Jednou zo základných zásad, ktoré nás informujú o tom, ako starať o topánky, je ich sušenie. Nezrýchľujte túto etapu, nepoužívajte sušičku a nestavajte obuv priamo pri radiátore alebo inom zdroji tepla. Príliš vysoká teplota by mohla viesť k poškodeniu materiálu, preto by topánky mali vyschnúť prirodzene.

Krok štvrtý: ošetrenie

Už viete, ako čistiť kožené topánky v bielej farbe, avšak nie menej dôležité je to, čo s nimi urobíte neskôr.

Keď sú topánky čisté, dobre vidieť na nich drobné znečistenia a oderky kože. Je to niečo úplne prirodzené, a na bielej obuvi sa objavujú rýchlo. Skvelým spôsobom, ako ich zmierniť, bude využitie krycej pasty Wojas Bianco, ktorá vyrovnáva farbu topánok. Produkt možno používať po celý rok, avšak musíte pamätať, že nie je vhodný na zamatu a nubuk. V prípade svetlých topánok z hladkej kože sa dobre osvedčí tiež bezfarebný krém na ošetrenie. Prípravok nielenže dodá topánkam elegantný lesk, ale ich aj ochráni pred usadzovaním prachu.

Čistenie bielej obuvi

Krok piaty: ochrana obuvi

Často zabúdame, že impregnácia topánok by mala byť vykonávaná viac než raz. Samozrejme, ochrana topánok hneď po kúpe je mimoriadne dôležitá, avšak tento postup musíme pravidelne opakovať.

Pamätajte, aby ste impregnovali topánky špeciálne určenými na to prípravkami, ktoré nezablokujú prístup vzduchu k materiálu, a zároveň ho ochránia pred účinkami UV žiarenia.

ako vyčistiť biele topánky
Ako si vybrať veľkosť topánok? Komplexný sprievodca
Poprzedni
Ako si vybrať veľkosť topánok? Komplexný sprievodca
Módne topánky na jar 2024. Zistite, aké modely budú v trendoch
Następny
Módne topánky na jar 2024. Zistite, aké modely budú v trendoch